Cart0Item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ирина ЙордановаЗдравейте,
Казвам се Ирина Йорданова и съм интериорен дизайнер и любител кулинар. От една година съм собственик на марка ръчно изработени декоративни свещи и Майстор по Художествено леене в Камарата на занаятчиите.

От много малка започнах да се занимавам с изкуство и да се навъртам около мама в кухнята. Тъй като баща ми винаги се е занимавал със строителство и архитектура, още от ранна детска възраст имах достъп до строителни площадки, или както аз ги наричах „площадки за игра”, това засили интересът ми към дизайнът и естетиката в дома. След като завърших интериорен дизайн осъзнах, че това което ми всъщност ми доставя най- голямо удоволствие е да майсторя нещо, което би донесло уют и топлина в дома ми, със собствените си ръце. И така в един момент, чудейки се с какъв подарък да зарадвам близък човек, дойде идеята да направя свещ. От тогава се влюбих в това начинание и започнах да експериментирам с различни материали, техники и форми. Тъй като винаги съм обичала да готвя, започнах да пресъздавам различни лакомства под формата на свещи. Това толкова много ми хареса, че след време избрах да се посветя изцяло на свещолеенето и да го превърна в собствен бизнес.

Свещ кексче

Когато бях просто един потребител, постоянно откривах недостатъци в свещите, които смятах за неправилни – като например защо свещта ухае само докато съм в магазина, а след като я запаля не усещам никакъв аромат или защо запалената свещ дълбае тунелче и не изгаря равномерно? Познато? Щом навлязох в производството, отделих много време експериментирайки с различни материали и откривайки тези проблеми, с цел да ги предотвратя. Научих много, разкрих много „митове и легенди” и не спирам да уча, но вече се чувствам достатъчно уверена, за да споделям знанията си. Всички обичаме свещи. Запалваме ги в най-мили моменти – на тържества и рождени дни, на светли български празници. Пламъчето им блещука около трапезата, на която сме събрали любимите си хора. А защо да не ги направим сами?

Ако искате да научите повече за свещите, свещолеенето, различните видове материали и техники, а също така и да се позабавлявате, като приготвите нещо с ръцете си, ще се радвам да посетите някой от курсовете, които провеждам в Центъра за естествени идеи и красота. 

За връзка с мен: irina@ekomama.net

Свещ мелбаСвещ крем