Product was successfully added to your shopping cart.
  • Глицерин чист, растителен 100 мл Глицерин чист, растителен 100 мл

Глицерин чист, растителен 100 ml

Бърз преглед

Разфасовка 100g

4,80 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Глицеринът е широко използван в козметиката, защото подобрява мекотата и еластичността на епидермиса. Достига до по-дълбоките части на роговия слой на епидермиса и остава там „задържайки” водата за около 24 часа.
В чист вид той представлява безцветна течност, която има свойството да привлича и задържа влагата от околната среда. Именно това негово свойство се използва в грижата за косата и кожата.
Глицеринът успокоява и овлажнява без неприятното усещане за омазняване, което създават маслата, дори и най-леките и освен това създава невидим защитен слой срещу агресията на околната среда. Растителният глицерин е неизмеримо по-ценен от синтетичния, защото се добива от кокосово или палмово масло чрез хидролиза.

Външен вид: гъста вискозна течност
Качество: за козметика
Цвят: няма
Аромат: няма
Съставки (INCI): Glycerol
Произход: растителен
Разтворимост: Разтворим във вода. Неразтворим в масло.

Употреба в козметиката:
В прави емулсии, лосиони, тоници, дегримьори и др. Не използвайте неразреден глицерин върху кожата, защото действието му е прекалено силно и може да раздразни кожата. В продукти, предназначени да бъдат оставени на кожата (кремове, млека, лосиони, които не се изплакват), предозирането на глицерин (над 10%) може да има изсушаващ ефект върху кожата, за разлика от желания ефект. За крем за лице с добър хидратиращ ефект и приятно усещане, препоръчителната доза е между 2 и 5%. Можете да увеличите дозата до 8% ако търсите специална грижа с много успокояващ ефект върху загрубели области на ръцете и краката. Глицеринът има силно абсорбиращи свойства и ако липсва влага в обръжаващата среда, започва да черпи от самата кожа. Затова не го използвайте, ако живеете на място с прекалено сух климат. Ако живеете в район с висока влажност, глицеринът е идеалната съставка за вашите хидратиращи продукти. 

Препоръчителни дози:
1- 5%

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.

Предпазни мерки:
• Да се съхранява на недостъпно за деца място
• Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите, не се прилага неразреден върху кожата.
Съхранение: Да се съхранява при стайна температура, далеч от влага. Затворете бутилката. 

Научете повече за използването на глицерина в ръчно изработената козметика. 

Допълнителна информация

тегло 100 ml