Cart0Item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Mooncup, размер В Mooncup, размер В
  • Mooncup, размер В Mooncup, размер В
  • Mooncup Mooncup
  • Сравнение между размерите на Mooncup Сравнение между размерите на Mooncup
  • Размери в mm Размери в mm

Mooncup® размер B

Бърз преглед

49,50 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Mooncup® Размер B има диаметър 43 mm и дължина 50 mm. Има "краче", което е дълго 21 mm, може да се нагоди чрез скъсяване според индивидуалните нужди.
Размер B е подходящ за нераждали жени, или такива, раждали с цезарово сечение, но са на възраст под 30 г.
Преди да поръчате, моля, уверете се, че поръчвате правилния размер, защото по хигиенни съображения не можем да подменим разпечатан артикул.
Продуктът е придружен с подробна инструкция за употреба на български език.

Създадена през 2006г., менструалната чашка е икономичен, удобен и екологичен продукт. Mooncup представлява менструална чашка за многократна употреба, дълга около 5 см и изработена от мек медицински абсолютно неалергичен силикон без съдържание на латекс.
Поставя се вътрешно като тампон, но не попива а събира менструалната кръв. Докато тампоните и превръзките са продукт за еднократна употреба и е необходимо да се закупуват постоянно, то един брой Mooncup е достатъчен.
Менструалната чашка събира около 30ml течност, което представлява около една трета от целия менструален цикъл. Тя се нагажда според влагалищната стена, като така кръвта изтича директно в чашката, без разтичане или неприятен мирис.
Mooncup се "подменя" по-рядко, отколкото обикновено подменяме тампони или превръзки.
Mooncup не съдържа избелващи вещества, аромати или абсорбиращи гелове. Не влияе на влагалищната флора и не може да предизвика токсичен синдром. Гладката повърхност на Mooncup позволява на влагалищната стена да продължава да изпълнява естествените си функции. Тя не пречи на естествената защита на тялото и не отделя вредни вещества. Mooncup е много подходяща и за жени с чувствителна кожа или алергии. Произвежда се във Великобритания.

След закупуване е необходимо еднократно да изварите менструалната чашка за 5 минути или да използвате стерилизираща течност. След това стерилизирането след всеки цикъл е само въпрос на предпочитание, но според производителя не е абсолютна необходимост.
С подходяща грижа Мooncup живее няколко години.
Не сте убедени? Възможно е първоначално да намерите идеята за менструална чашка недостатъчно привлекателна. Може би е трудна за ползване, неудобна или нехигиенична?
Обикновено това са първите реакции, когато се говори за алтернативно решение за справяне с менструалния цикъл.
Винаги е интересно да се експериментира с нови идеи, а ползите от менструалната чашка са прекалено много, за да бъдат пренебрегнати.

Поставяне на Mooncup

1. С измити ръце прегънете Mooncup по един от двата посочени на илюстрациите по-долу начини.

Начин 1:
Начин 1
Начин 2:
Начин 2

 

2. За да поставите MoonCup, седнете на тоалетната чиния или клекнете (важното е мускулите да бъдат отпуснати) и въведете така прегънатата чашка докрай във влагалището. Когато отдръпнете пръстите, чашката се отпуска и заема желаната форма. 
3. След въвеждането, леко завъртете чашката с пръсти, наместете я в посока леко надолу и напред и тя ще заеме правилната позиция, като следва естествената посока и форма на вагината. 

Въвеждане


Изваждане на MoonCup

1. В седнало положение с отпуснати мускули стиснете силно крачето с пръсти и разместете леко напред и назад.  Това помага на въздуха на проникне и да освободи влагалището от ефекта "вендуза". 
2. Насочете MoonCup леко напред и надолу,  държейки дъното на чашката с пръсти и изтеглете.  
3. Изпразнете съдържанието на чашката в тоалетната.
4. Ако искате да поставите отново MoonCup, просто я изплакнете, подсушете и поставете. 
5. В края на цикъла, измийте старателно MoonCup с вода и сапун или я потопете в разтвор от 1 част оцет и 9 части вода. Изплакнете с този разтвор не повече от 3 пъти. Не използвайте други разтвори, за да почистите чашката, за да не я увредите.
6. Оставете MoonCup да изсъхне. Съхранявайте до следващия цикъл в торбичката, която ще намерите в опаковката на производителя.

MoonCup може да събере до 30 ml менструална кръв. Повечето жени отделят само от 60 до 120 ml за целия менструален цикъл. Така че да се изпразва чашката няколко пъти на ден е достатъчно. След първия цикъл с използване на Mooncup ще сте по-уверени кога трябва да сменяте чашката. 

Предупреждение:
Използвайте чашката само по предназначение.
Не се препоръчва за употреба при девствени момичета.
Mooncup не би трябвало да "тече". Ако това се случи, означава, че не е поставена правилно.
Не бива да се използват маслени лубрификанти за улесняване на поставянето на Mooncup. Могат да се използват такива на водна основа.
Mooncup не бива да се използва по време на секс.
Mooncup не се препоръчва за употреба след раждане, а само за менструалния цикъл.
За употребата на  Mooncup при наличие на спирала, е необходима консултация с гинеколог.

Не се препоръчва употребата на Mooncup ако имате ендометриоза.  

 

Допълнителна информация

Размер B
цвят прозрачно
марка Mooncup
произход Великобритания