Cart0Item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Натурална суперфина къна на прах, Египет Натурална суперфина къна на прах, Египет

Къна на прах, Египет, НОВО КАЧЕСТВО! Суперфина!

Бърз преглед


Разфасовка 100g
5,60 лв.

Състояние: Не на склад

Подробности

Състав (INCI): 100% Lawsonia Inermis. Натурална чиста суперфина къна от Египет.
Естествената къна представлява растението Lawsonia Inermis, стрито на прах. Тя оцветява косата в червеникави тонове, като точният цвят се определя от естествения цвят и индивидуалност на косата, наличието на бели коси, избраната рецепта. Може да се използва самостоятелно без комбинация с други билки.

В съчетание с други билки – индиго, касия, амла – къната е основа за получаването на кестеняви и черни тонове или просто лек оттенък и цялостно затопляне на цвета. Освен че придава цвят, естествената къна има заздравяващо и подхранващо действие; при употреба косата ще остане бляскава, обемна и жива. Къната действа отлично и срещу пърхот и други кожни проблеми.

Начин на приложение:
Вариант 1: Къната се смесва с топла вода, като по желание се добавя и лимонов сок, до консистенцията на каша, покрива се и се оставя да престои от 2 до 24 часа, докато отдели цвят. Мароканската къна отделя цвят много бързо, на шестия час при оксидиране на стайна температура е готова за нанасяне. За лъскавина и още по-силен цвят: 8-10 g лимонена киселина на 100g сух продукт се добавят към къната вместо лимонов сок и се долива топла вода до получаването на подходящата смес, която се оставя да престои според използваната рецепта. Лесно ще познаете кога е готова: повърхността ще потъмнее, а под нея цветът ще е по-светъл и зеленикав. Намажете ли вътрешната част на китката, след половин минута кожата ще се оцвети в оранжев цвят. Косата се разделя на кичури и с помощта на ръкавици се намазва обилно със сместа, покрива се с найлонова шапка и хавлиена кърпа, и се оставя на косата от 2 до 8 часа. Измийте обилно с вода, по желание и с шампоан; нанесете повече балсам за по-лесно отмиване. 
В зависимост от произхода си къната има различна сила на оцветяване и дава различен оттенък. Пакистанската и индийската къна дават по-меден оттенък, докато къната от Мароко, Египет, Йемен и Судан сами по себе си дават по-риж оттенък. Различните къни, независимо от оттенъка дават различен по сила цвят при еднакво нанасяне и еднакво времетраене върху косата. Мароканската къна е най-силно оцветяваща в сравнение с пакистанската и индийската и за постигане на желания резултат ще ви трябва по-малко количество къна. За къса коса използвайте 30g къна, за коса до раменете 50g, за дълга коса -100g къна;
Очакван резултат: при светла коса – ярко риж цвят до ягодов цвят; при кестенява коса – наситен тъмно червен цвят; при черна коса – без промяна в цвета; слаб оттенък на слънчева светлина.

Всичко за естествената къна
Приложение на къната стъпка по стъпка
Дневникът на моята къносана коса
Експерименти с 4 вида къна
Постигане на различни тонове с къна
Клеми - страст към червения цвят 
Решение за покритие на бели коси на Ева - къна и индиго в две стъпки 
Всичко за индигото  

Допълнителна информация

производител Moulins Tahanawte
марка Ekomama
био не
произход Египет