Product was successfully added to your shopping cart.
  • Fadel Fadel Sons сапун алепо с 20% лаврово масло, 225g Fadel Fadel Sons сапун алепо с 20% лаврово масло, 225g
Предишен

Fadel Fadel Sons сапун алепо с 15% лаврово масло, 225g

Предишен

Fadel Fadel Sons сапун алепо с 35% лаврово масло, 225g

Fadel Fadel Sons сапун алепо с 20% лаврово масло, 225g

Бърз преглед

Разфасовка: 225 g

6,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Този сапун е автентичен продукт, който се произвежда ръчно от 8 век в Алепо, Сирия. Това е първият сапун в света, който унаследява традициите в производството на подобие на сапуни от финикийците. Произвежда се ръчно от зехтин и лаврово масло по стара рецепта. 

Зехтинът и лавровото масло се смесват и се варят до 200 градуса, след това се добавя вода и сода каустик, извлечена от морска сол, за процеса на сапунификация, след което сместа се излива на специални места и престоява часове. По-късно сапунът се реже на калъпи и се оставя да изсъхне няколко месеца и накрая се покрива се с фина хартия. 
Не съдържа животински мазнини, оцветители, киселини, ароматизатори, антиоксиданти, химически или синтетични производни. Подходящ е за ежедневна употреба, за всякакъв тип кожа, включително и за бебешка. 
Сапунът се смята за най-добър за човешката кожа. Не раздразнява човешката кожа и притежава почистващи, омекотяващи, възстановяващи кожата свойства. Възстановява раздразнена и чувствителна кожа, използва се в борбата с псориазиса и екземите. 
Предлага се в различни разфасовки и с различно съдържание на лаврово масло. Колкото е по-голямо съдържанието на лавровото масло, толкова по-скъп е сапунът. Фирмата производител е Fadel Fadel Sons, създадена през 1937 година.

В момента сапунът се предлага опакован във фолио, тъй като печатницата в Сирия е разрушена и вносителят разработва опаковка в България. 

Допълнителна информация

производител Fadel Fadel Sons
марка Fadel Fadel Sons
произход Сирия