Product was successfully added to your shopping cart.
  • етерично масло от хелихризум (безсмъртниче) 5 ml етерично масло от хелихризум (безсмъртниче) 5 ml

Екомама етерично масло от хелихризум (безсмъртниче) 5 ml

Бърз преглед


Разфасовка 5 ml
48,00 лв.

Състояние: Не на склад

Подробности

Helichrysum italicum

Цъфтящо тревисто растение от семейство Сложноцветни. Използва се като фиксатор в парфюми и има интензивен аромат.

Името на род Helichrysum идва от жълтите, златни цветове на растението. На гръцки helios означава слънце, а chrysos – злато. Дълготрайните цветове са причина да се нарича безсмъртниче (имортела, immortelle). Видът Helichrysum italicum, от който се добива етерично масло с изключително ценни качества, има специфични изисквания към климата и почвата и затова се отглежда с успех само на няколко места по света. България е едно от тях.

Етеричното масло от безсмъртниче е отличен антиоксидант и антидепресант, обновява и помладява кожата, тонизира имунната система, балансира емоциите, премахва усещането за гняв, отчаяние и напрежение. Добавете в козметиката за лице и тяло, в арома лампа, масажирайте.

Ароматът е остър, земен, свеж, на зелени цветя.

Регенерира кожата и нервите, намалява възпаленията и ускорява зарастването на раните. Помага при синини, изгаряния, дерматит, акне, екзема, псориазис, стрии, навяхване. При изгаряне се прилага веднага на място и неразредено до 1-3 капки. Ако има нужда, се слага същото количество отново след 30 мин.

Маслото от хелихризум е аналгетик със силно противовъзпалително действие. Лекува болки и скованост на ставите, мускулите, болки в гърба и врата, артрит, ревматизъм; спортни травми. Помага при проблеми в периферната нервна система – скованост, изтръпване на нервните окончания; шум в ушите – 1 капка на памучен тампон, който се слага в ухото през нощта в продължение на две седмици. Сескитерпените извеждат токсините и тежките метали от черния дроб и съответно от организма. Антибактериалните, антимикробни и стягащи свойства на растението помагат при алергии, настинки, кашлица, бронхит, астма, повишена температура. Маслото е полезно при нервно напрежение и изтощение.

Комбинира се добре с: бергамот, чер пипер, лайка, цитруси, салвия, карамфил, кипарис, гераниум, хвойна, лавандула, нероли, риган, палмароза, роза, розмарин, чаено дърво, мащерка, ветивер, иланг иланг, сандалово дърво, бензое.

В арома лампа: за ароматизиране на помещения.

За масаж: в 50 мл. базово масло добавете не повече от 15 капки масло от безсмъртниче или в комбинация с други според конкретния случай.

За вана: добавете от 3 до 5 капки масло от безсмъртниче във вана с топла вода и разбъркайте енергично. Можете да използвате комбинация от няколко етерични масла.

Предоставената информация е само с образователна цел и не е предназначена да служи за профилактика или лечение. 
Всички етерични масла трябва да се прилагат върху кожа разредени в растително масло или друга подходяща база. Не се приемат вътрешно! Съхранявайте етеричните масла далече от деца. Преди първа употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка.

Допълнителна информация

тегло 5 ml
марка Ekomama
произход България