Cart0Item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.

инж. Елена РашковаЗдравейте,
казвам се Елена Рашкова и съм дипломиран инженер-химик и дипломиран икономист.
Завършила съм специалност Инженерна химия с Опазване на околна среда във Висшия химико-технологичен институт в София /сега ХТМУ/.  Завършила съм и специалност Счетоводство и контрол в УНСС в София.
Интересът ми към химията е още от ранното ми детство. Исках да зная всичко за заобикалящия ме свят – от това, какво са облаците, до това, от какво е направен чина на който седя. Бях дете, когато получих като подарък от родителите си комплект за опити „Млад химик“. И тогава химията стана моя страст.
Помня, как баба ми правеше сапун. После го правеше майка ми. А сега? Да. Сега го правя аз. Надявам се, че след време ще го прави и дъщеря ми.
Обичам да работя с ръцете си! Удоволствие е да видя резултатите от този труд!

инж. Елена Рашкова

Химията ни дава познание за нас самите и за света в който живеем. Химията ни дава хиляди улеснения в ежедневието, за които даже не се замисляме, когато ги ползваме.
Но, химията се прилага от хора, а ние хората сме склонни да злоупотребяваме с това което имаме. Често днес си купуваме продукти, в които няма нищо естествено и са изцяло изкуствени. И понякога нашето тяло се бунтува срещу това. Сапуните, които правя са от естествени съставки и са радост за кожата. Доближават ни до нашата същност, до нашата природа. Невероятно удоволствие е да учиш хора от всички възрасти да правят това, което истински обичаш да правиш! 

А и нещо тосапуните на Елена Рашковалкова просто и обикновено като един сапун, може да ти достави огромна радост, когато си го направил съвсем сам, от нулата и си вложил в него своето въображение, своята любов, своята страст!

Бъдете творци! Обичайте, и бъдете обичани!
А ето и курсовете, които правя:
Курс по натурални сапуни, студен процес
Курс по течни натурални сапуни, топъл процес

За връзка с мен: elena@ekomama.net