Product was successfully added to your shopping cart.

инж. Елена Рашкова Здравейте,
 казвам се Елена Рашкова и съм дипломиран инженер-химик и дипломиран икономист.
 Завършила съм специалност Инженерна химия с Опазване на околна среда във Висшия химико-технологичен институт в София /сега ХТМУ/.  Завършила съм   и специалност Счетоводство и контрол в УНСС в София.
 Интересът ми към химията е още от ранното ми детство. Исках да зная всичко за заобикалящия ме свят – от това, какво са облаците, до това, от какво е   направен чина на който седя. Бях дете, когато получих като подарък от родителите си комплект за опити „Млад химик“. И тогава химията стана моя страст.
 Помня как баба ми правеше сапун. После го правеше майка ми. А сега? Да. Сега го правя аз. Надявам се, че след време ще го прави и дъщеря ми.
 Обичам да работя с ръцете си! Удоволствие е да видя резултатите от този труд!

инж. Елена Рашкова

 Химията ни дава познание за нас самите и за света в който живеем. Химията ни дава хиляди улеснения в   ежедневието, за които даже не се замисляме, когато ги ползваме.
 Но, химията се прилага от хора, а ние хората сме склонни да злоупотребяваме с това което имаме. Често днес си   купуваме продукти, в които няма нищо естествено и са изцяло изкуствени. И понякога нашето тяло се бунтува   срещу това. Сапуните, които правя, са от естествени съставки и са радост за кожата. Доближават ни до нашата   същност, до нашата природа. Невероятно удоволствие е да учиш хора от всички възрасти да правят това, което   истински обичаш да правиш! 

 А и нещо тосапуните на Елена Рашковалкова просто и обикновено като един сапун, може да ти   достави огромна радост, когато си го направил съвсем сам, от   нулата и си вложил в него своето въображение, своята любов,   своята страст!

 Бъдете творци! Обичайте, и бъдете обичани!
 А ето и курсовете, които правя:
 Курс по натурални сапуни, студен процес
 Курс по течни натурални сапуни, топъл процес

 За връзка с мен: elena@ekomama.net