Product was successfully added to your shopping cart.
  • Чиста сода бикарбонат за козметика и грижа за дома Чиста сода бикарбонат за козметика и грижа за дома

Чиста сода бикарбонат за козметика и грижа за дома 0.5 kg / 1 kg

Бърз преглед


3,10 лв.

Състояние: На склад

* Задължителни полета

3,10 лв.

Подробности

Супер чиста, супер фина, препоръчана сода бикарбонат /натриев бикарбонат/.

Висококачествена, супер фина сода бикарбонат, фармакопейна (за приложение в хранителната и фармацевтичната промишленост), с превъзходна чистота и неповторима белота.

Натриевият бикарбонат е неорганично вещество с разностранни приложения в домакинството. Използва се като набухвател в кулинарията, буфер в газираните напитки, за възстановяване на електролитния баланс на организма. Отлично средство за зелено почистване на дома и за козметични цели.
Произвежда се от естествени съставки като сол и варовик напълно механизирано в европейски фабрики, работещи съгласно системи за управление на качеството и крайният резултат е контролирана фина кристална пудра без примеси.

Предлагаме ви напълно безопасен и изпитан продукт, подходящ за външна употреба. Опакован е удобно във висококачествен HDPE буркан за многократна употреба, с което ви улесняваме и призоваваме да го използвате многократно и за различни цели след изразходване на содата.

За козметика:
- Измиване на коса – отсипете нужното количество и го напръскайте леко с вода, за да се навлажни; разтрийте върху мокра коса и масажирайте скалпа. Изплакнете обилно. Препоръчваме да полеете косата с разтвор на лимонена киселинаИмайте предвид, че натриевият бикарбонат отнема цвета на боядисаната коса.
- Почистване на лице – като мек ексфолиант или като част от от ексфолиращи продукти.
- Добавка в дезодорант и дезодориращ спрей
- Почистване и избелване на зъби- добавете в домашна паста за зъби или посипете върху навлажнената четка и четкайте зъбите. Не прилагайте четкане само със сода повече от 3 последователни дни, защото и най-фината пудра може да нарани емайла на зъбите при по-дълга употреба.
- Вана за изморени крака – отстранява неприятните миризми от ходилата, действа антисептично и кератолитично.

За почистване на дома:
- Освежаване на дивани, фотьойли, матраци – поръсете сода бикарбонат, по желание предварително ароматизирана с етерично масло, оставете да престои поне 30 минути и съберете с прахосмукачка. Содата поглъща миризмите и дезинфекцира естествено.
- Обезмирисяване на хладилника – поставете купичка със сода, по желание ароматизирана с етерично масло от лимон, за да погълне миризмите.
- Почистване на повърхности от инокс, стомана, ПДФ и ПДЧ, поцинковано желязо, фаянс, мрамор. Внимание! Никога не използвайте сода бикарбонат за фугите в банята, за миене на паркет, за стъкла и огледала!
- Почистване на порцеланови и алуминиеви съдове. Вижте повече за зеленото почистване тук.

Допълнителна информация

марка Ekomama