0item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Екстракт от центела азиатика Екстракт от центела азиатика

Екстракт от центела азиатика 30 ml

Бърз преглед

5,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Описание: 

Екстрактът от азиатска центела се добива от листата на Centella asiatica L. Urban, растение, което се среща в Азия, Шри Ланка, някои части на Китай, Мадагаскар, Южна Африка, САЩ, Венецуела. 
Характеризира се с наличието на тритерпенови сапонини, тритерпенови генини, етерично масло, флавоноиди, фитостероли, захари (рамноза, арабиноза, фруктоза, захароза, рафиноза)

Свойства: 

Стимулира синтеза на колаген благодарение на наличието на някои тритерпени. Един от основните механизми на действие на растението е стимулирането на производството на колаген тип 1. Изследванията показват, че прилагането на екстракт от азиатска центела ускорява зарастването на рани, както и подобряват общото съдово състояние на кожата. 

Характеристики:

Външен вид: бистра течност
Цвят: кафяв
Аромат: характерен
Съставки (INCI): Propylene Glycol, Aqua, Centella Asiatica Leaf Extract.
Разтворимост: Разтворим във вода. Неразтворим в масло.
pH 5.5 - 6.5

Употреба в козметиката
В крайната фаза на формулата, на ниска температура. В хидратантни кремове, хидрогелове и други формули с водна фаза.

Препоръчителни дози:
2-5%

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.  

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица. 
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба. 
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание! 

Допълнителна информация

производител Cobiosa
произход Испания