0Item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Екстракт от невен 30 ml Екстракт от невен 30 ml

Екстракт от невен 30 ml

Бърз преглед

5,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Описание: 

Невенът е добре познато и широко разпространено растение. Цветовете на невена съдържат етерично масло, което на свой ред съдържа повече от 45 съединения. Съдържат още: флавоноиди, тритерпеноиди, стероли, каротеноиди, пирогалови танини. 

Свойства: 

Ускорява зарастването на повърхностни рани, оказвайки поради върху увеличаване на производството на фибрин, което действие се проявява чрез бързо затваряне на раната, с образуването на гранулационна тъкан и с подобряване на баланса на клетъчната хидратация на кожата. Това действие на невена се дължи каротеноидите, подобни от химична гледна точка на витамин А;

Характеристики:

Външен вид: бистра течност
Цвят: кафяв
Аромат: характерен
Съставки (INCI): Propylene Glycol, Aqua, Calendula Officinalis Leaf Extract.
Разтворимост: Разтворим във вода. Неразтворим в масло.
pH 5.5 - 6.5

Употреба в козметиката
В крайната фаза на формулата, на ниска температура. В хидратантни кремове, хидрогелове и други формули с водна фаза.

Препоръчителни дози:
2-5%

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.  

Предупреждение:
Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба. Продуктът е предназначен само и единствено за  лична употреба. Не е предназначен за препродажба и употреба в продукти за продажба от частни лица или употреба върху трети лица. 
Не поемаме отговорност при неправилна употреба, неправилно съхранение на продукта и невзимане предвид на предупрежденията при употреба. 
Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание! 

Допълнителна информация

производител Cobiosa
произход Испания