Cart0Item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Conservante Natural консервант за козметика 100 ml Conservante Natural консервант за козметика 100 ml

Conservante Natural консервант за козметика 30 ml

Бърз преглед
Разфасовка 30ml

5,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Това е еко съвместим консервант, който консервира приготвената от вас козметика, която съдържа водна фаза (продукти за коса, кремове, лосиони, тоник, шампоани, душгелове и т.н.). Той е икономичен и лесен за употреба. 

Функция: Има широк спектър на действие и е ефикасен ефикасен против растеж на бактерии, гъбички и дрожди, мухъли в козметични продукти, съдържащи вода. 
Съставки/ INCI: Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl alcohol, Aqua.
Дозировка: В емулсии, миещи средства, разтвори за мокри кърпички от 0.8 до 1.7% (от общото тегло на готовия продукт), в последната фаза от приготовлението му. Изключително важно е точното измерване на продукта с прецизна везна.
Разтворимост: Във вода
Плътност: 1.00-1.12
pH: Стабилен в готов продукт с рН до 6.0. 

Съвместимост: 
С козметични съставки: Добра съвместимост с всички емулгатори, пигменти, гуми, соли (за шампоани и други миещи средства). 
С шишета и контейнери: В чистата му форма е несъвместим с контейнери от PET, PC, PMMA. 
Предупреждение: 
Внимание, бензиловият алкохол е потенциален алерген (позволен е за употреба в био козметиката). Преди влагането му в готов продукт и употребата на готовия продукт нанесете малко разтвор от 1% на сгъвката на ръката и в следващите 48 часа наблюдавайте за реакция. 
Съхранявайте на стайна температура, на сухо и тъмно място. Затваряйте старателно шишенцето след употреба. Пазете далеч от деца. Не поглъщайте, не го вдишвайте и избягвайте контакт с очите. Задължително се придържайте към определените граници на количество за употреба.

От блога: Още за консервантите в козметиката   
Полезно: Научете се да правите професионална козметика

Допълнителна информация

произход Испания