Cart0Item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Карнаубски восък 50g Карнаубски восък 50g

Карнаубски восък 50g

Бърз преглед




Разфасовка 50 g

4,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Карнаубският восък е растителен восък, който се добива от листата на един вид дива бразилска палма, Copernicia cerifera.
Външен вид: твърди флейки с различна големина и цветът варира от жълто до светлокафяво.  
Употреба: Използва се в различните козметичните форми за повишаване на вискозитета на маслената фаза, да даде гъстота на унгвентите и емулсиите, както и да даде твърдост на стиковете червило или балсам за устни. Препоръчително количество за използване в козметиката: не повече от 5%. 
Съставки/INCI:Copernicia cerifera (carnauba) wax
Мирис: Неутрален
Разтворимост: Мастноразтворим
Този восък има висока точка на топене, около 83°C, и това го прави много желана съставка в червила и стикове, които остават устойчиви по време на топлото лято. Нанесен върху кожата в съчетание с други продукти, карнаубският восък оставя предпазен филм, който го прави подходящ за устни и чувствителна кожа. 

Примерна употреба:

- Стикове и червила: 1-10%, отлично се комбинира с други восъци, пчелен и канделилов за оптимално добро представяне на стика
- Дезодорант стикове
- Декоративни моливи
- Спирали
- Балсами
- Предпазващи кремове 1-5%

Допълнителна информация:
Карнаубският восък се използва също така в продукти за лъскане на автомобили, обувки, подове, и дори в производството на конци за зъби. В съчетание с кокосово масло се използва от сърфистите. В хранителната индустрия е познат като E903, и се използва за придаване на блясък на хранителните продукти. Често можем да го намерим в дъвките, бонбоните и дори в шоколадите. Във фармацевтичната индустрия се използва за филмиране на таблетки.

Допълнителна информация

марка Ekomama
произход Великобритания