0Item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.
  •  Маслинов сквалан 30 ml  Маслинов сквалан 30 ml
  •  Сквалан - формула  Сквалан - формула

Маслинов сквалан 30 ml

Бърз преглед


Разфасовка 30 ml
9,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Описание:
Растителният сквалан се добива от пресни маслини, по-точно от неосапуняемата фракция на маслиновото масло. Познат е като натурален лифтинг за лицето. Скваланът е въглеводород, който естествено се намира в човешкия себум и в маслото от черен дроб на акула. Маслиновото масло е най-богатият растителен източник на сквалан, който е растителният еквивалент на животинския сквалан.
Скваланът има изключително добра съвместимост с човешката кожа и коса. На практика молекулната му структура и тегло са най-подобни на човешките липиди, установено е, че човешките мастни жлези синтезират приблизително 10-12% сквалан.

Роля в грижата за кожата и косата:

Скваланът е прекурсор за производството на важни липиди и е основен компонент за поддържане на кожата в добро състояние, неговата основна функция е поддържане на естествената липидна бариера в добро състояние. Той също така се явява носител в дълбочина в кожата на другите полезни съставки, ако към него са прибавени такива, той прониква в кожата със скорост 2 мм в секунда. Скваланът е изключително съвместим с всички видове кожа. Той е абсолютно необходим, ако целта на грижата за кожата е регенениране, хидратиране, омекотяване, предотвратяване на преждевременното стареене. Счита се за необходима съставка в продукти за екзема, белези включително от операции, слънчево изгаряне, против образуването на пигментни петна. 

Характеристики:
Външен вид: прозрачно, немазно и невискозно леко масло
Качество: за козметика
Цвят: безцветен
Аромат: Няма 
Съставки (INCI): Squalane
Произход: растителен, от 100% маслина
Разтворимост: разтворим в масло. Неразтворим във вода. 
Разнася се много лесно върху кожата и се абсорбира бързо. Стабилен към оксидиране.  Изключително добро разпръскване в пигменти, което предполага удачната му употреба и в декоративната козметика. 

Употреба в козметиката
Прибавен в 1-4% към подхранващи и хидратиращи кремове, фон дьо тен, млека, готови или домашно приготвени, придава на текстурата им нежност и подсилва техния ефект. Може да се употребява в продукти за след слънце, след излагане на вятър и студ, в антиейдж продукти, в продукти за суха кожа, сух скалп. 
Препоръчителна употреба в масажни масла и маслени серуми - 2-10%, може да се употребява и в сухи масла, продукти за коса, продукти за устни, продукти за нокти, сенки, спирала. Може с голям успех да се добави 2-3 ml в оксидирала и готова за нанасяне къна за придаване на живот и блясък на косата. 

Съхранение:
На сухо, хладно и тъмно място.  

Предупреждение:
Само за външна употреба, използвайте по предназначение! Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание!  


Допълнителна информация

производител Esperis spa
био не
произход Италия