Cart0Item(s)

Няма продукти във Вашата количка.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • D-пантенол D-пантенол
  • D-пантенол D-пантенол

D-пантенол 50 ml

Бърз преглед


Разфасовка 50 ml
8,90 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Пантенолът е активна съставка, която подобрява състоянието на кожата и косата. D-Panthenol е провитаминът на пантотеновата киселина, витамин В5. 
Само D-пантенолът е провитамин В5, не L-пантенолът.

Външен вид: гъста вискозна течност
Качество: за козметика
Цвят: безцветен
pH: 10,1
Съставки (INCI): Panthenol
Произход: растителен 
Разтворимост: разтворим във вода, етанол, метанол, пропилен гликол и растителен глицерин.

Възможно е да се приготви готова смес за влагане в козметика:
Вариант 1:
50% пантенол и 50% растителен глицерин, размесват се с чиста лъжичка до окончателно смесване и се съхраняват в чист съд, на сухо, тъмно и хладно място.
Вариант 2:
50% пантенол
49,3% дестилирана вода
0,7% консервант косгард

Пантенолът може лесно да се използва в студената фаза на домашната козметика (емулсии) или може дори да бъде прибавен към готов козметичен крем за усилване на неговия ефект. Може да го използвате в продукти за след слънце, в тоници, в продукти за акне.

Ползи за кожата:
- противовъзпалителен и успокояващ кожата ефект
- подпомага зарастването на малки ранички и пъпки
- дълбоко хидратира кожата, въвеждайки влага в дълбочина

Ползи за косата:
- подобрява структурата на косъма и придава блясък
- прави косъма по-плътен и устойчив на външни влияния 

Препоръчителна доза за употреба: 
в продукти за кожата: от 0,5 до максимум 5%
в продукти за косата: от 0,1 до 5%
в продукти за ноктите: 1% 

Предупреждение:
Само за външна употреба, използвайте по предназначение! Не поглъщайте, избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Препоръчителната употреба на продукта по никакъв начин не замества лекарско предписание!  

Допълнителна информация

производител Esperis spa
био не
произход Италия