Product was successfully added to your shopping cart.
  • bamboo charkoal bamboo charkoal
  • bamboo charkoal bamboo charkoal

Активен въглен бамбуков суперфин екстра качество 30 г

Бърз прегледРазфасовка 30 гр

7,50 лв.

Състояние: На склад

Подробности

Суперфин бамбуков активен въглен за пречистване и детоксикиране. Изцяло от растителен произход, бамбуковият активен въглен е идеален за избелване на зъбите, за разкрасяване на домашния сапун и не само. 

Бамбуковият въглен на прах е популярно еко средство и превъзходен адсорбент, което елиминира нечистотиите от кожата и зъбите и е подходящ за козметичен детокс.

Порестата структура е отговорна за способността му да поглъща токсини, нечистотии, неприятни миризми и други нежелани субстанции от кожата и зъбите. Като резултат от елементарното физично почистване активният въглен освобождава порите от товара, попива излишния себум и ексфолира мъртвите клетки. Така индиректно стимулира обновлението на кожата и я оставя мека, гъвкава и гладка. Идеален е за почистване на мазна и акнеична кожа. Широко се използва в сапуни, маски, измивни продукти.

Активен въглен се прави от бамбук, кокосови черупки или дървесина. Бамбукът расте впечатляващо бързо, полученият активен въглен е фин и чист, ето защо можем да наречем избора на бамбуков въглен еко-избор.

Активният въглен има множество домашни супер елементарни и практични приложения. Лесно е да го включите в ежедневния си тоалет.

1. Избелва зъбите: поръсете върху мократа четка за зъби и четкайте зъбите. Може да смесите с пастата за зъби, за по-меко въздействие.

2. Поглъща миризми: смесете сода бикарбонат и активен въглен, поставете на желаното място (хладилник, кошче за боклук, килер, шкаф с обувки). 

3. Премахва черни точки, пречиства и избелва кожата. Пригответе ексфолиант с ексфолиращи частици (кайсиеви или малинови) и активен въглен и използвайте два пъти седмично.

4. Поглъща излишния себум и всякакви токсини, които се отлагат върху кожата заедно с потта. Почиства дълбоко кожата от замърсяванията от околната среда, себума и дори грима. Отличен избор при мазна и склонна към акне кожа, за живеещи в прашния град, за ползващи грим ежедневно. Пригответе маска за лице по ваш вкус и оставете за 15 минути. Добавете в сапуна (студен процес или разтопи-и-излей), шампоана. Комбинирайте с глина за още по-видим резултат.

Свойства:

- нетоксичен и биоразградим

- веган и без ГМО

- неразтворим във вода или масло

Основни функции:

- избелва

- пречиства и детоксикира

Области на приложение:

- сапуни

- емулсии

- пасти за зъби

- маски за лице и тяло

- ексфолианти

- миещи млека, душ гелове

- за оцветяване

Съставки (INCI): Carbon

Съхранение: На сухо, хладно и тъмно място. Не вдишвайте!

Интересно: Въгленът се получава при овъгляването на органична материя и се състои изцяло от елемента въглерод. Когато въгленът се обработи с кислород по начин, който увеличава порьозността му, той вече се нарича активен въглен. Целта на активирането е да се получат дребни и силно порьозни частици и отрицателно заредена повърхност. Множеството пори дават на въглена огромна площ, която му позволява безотказно да адсорбира (поглъща) различни вещества: ако разстелем 1 g активен въглен ще получим повърхност от 890m2. Активният въглен се използва широко като пречиствателен филтър, в медицината за неутрализиране на погълнати отрови и токсини.

Допълнителна информация

марка Ekomama